ПРОГРАМА 14ти МАЙ


НЕДЕЛЯ 14ти МАЙ


10:00 Посрещане с чай и кафе
10:30 Зала II - Младен Стойчев - Тялото, което желаем
Зала III - Антоанета Кръстева - Чакри - лечение с кристали, етерични масла, билки и мантри
11:30 Зала II - Жана Токова - Грижа за чревното здраве
Зала III - Ана-Мария Валканова - Виталност и красота, метаболизъм и хубава фигура
12:30 Обедна почивка
13:00 Зала I - Десислава Радичкова - Наднорменото тегло и затлъстяването - основен здравословен проблем
Зала II - Ева Василева - Хранителни разтройства - анорексия, булимия, хиперфагия
Зала III - Валентин Благоев - Симетрия на тялото и душата. Практики за деца - Част 2
14:00 Зала III - Красимира Кирчева - Първа помощ с астрологията
Зала II - Ивайло Минков - Как чуваме, намален слух в световен аспект и в България
Зала I - Нели Янева - Бахова терапия
15:00 Зала I - Бойка Каламанова - Елемент Дърво от китайския даоизъм
Зала II - Деница Андонова - Клетъчно хранене
Зала III - Нели Топалова - Дебелото черво като причина за 90% от болестите
16:00 Зала I - Здравословния начин на живот - отговорите са в нас
Зала II - Вирджиния Калчева - Благодат, хармония, изящество с архангел Ханиел
Зала III - Д-р Мария Русинова - Хранене по време на бременност
17:00 Зала II - Ирина Кирякова - Корените на вдъхновението. Каква е тайната да живеем пълноценно.
Зала III - Трендафил Дамянов - Тантра - метафизична наука за човешката еволюция и път за духовно развитие

 
10:30 часа

 ЗАЛА II
Младен Стойчев
Младен Стойчев - повече от десетилетие опит в сферата на диетологията, движението и клетъчни енергийни системи. Главен фокус в здравословно хранене, телесни функции и биомеханика. Подобряване на здравето и композиция на тялото на деца, подрастващи и възрастни. Работа с активни хора, застояли се или хора с наднормено тегло и метаболитни заболявания. Подобряване на силата, издръжливост и мускулна хипертрофия. ActiveIQ Level 3 Диплома за Персоналиен Треньор и ActiveIQ Level 2 Диплома за Здраве и Фитнес, както и за Kettlebells, ViPR, Групово и Кръгово Трениране и Първа Помощ; Член на Европейския регистър на професионалистите в сектор физическа активност (EREPS), Premier International, Лондон, Великобритания Завършен основен курс „Силата на сънуването" (Техники за осъзнато сънуване) Завършени семинари на „Хербалайф" в Германия за здравословно хранене и детоксикация. Обучение за личностно развитие (психология) и НЛП. Сертифициран готвач."

"Тялото, което желаем" Защо и как да тренираме; Какво е необходимо за поддържане на едно здраво тяло; Болки и травми; Как да слушаме тялото си.


 ЗАЛА III
Антоанета Кръстева
Антоанета Кръстева е завършила Националната Художествена Академия- гр.София 5-годишен курс във Факултет за Приложни изкуства,специалност: промишлен и графичен дизайн с учителска правоспособност и квалификация със степен Магистър по изкуствата/по Английската образователна система/. Ръководи детска школа по декоративно-приложни изкуства “Дъга”. Организира и ръководи занимания по Арт – терапия. Лиценз за бизнес-оценител на произведения на дизайна,пластичните изкуства, антикварни ценности, нумизматика и струнни музикални инструменти. Член на Съюза на българските художници – секция”Дизайн” Член на Международната Асоциация за пластични изкуства-АИАП/ЮНЕСКО/. Член на Асоциацията на дизайнерите в България. Диплома и Сертификат за професионален масажист: медотерапевтичен, класически, общ, спортен, сегментарен, рефлекторен, периостален, точков, съединително-тъканен, мускулен; акупресура, зонотерапия, антицелулитни методики, мобилизация на периферни стави.


ЧАКРИ – ЛЕЧЕНИЕ с КРИСТАЛИ, ЕТЕРИЧНИ МАСЛА, БИЛКИ и МАНТРИ
Всяка чакра съответства на определена жлеза, орган, душевно или психическо състояние. Също както и на всяка чакра отговаря и съответния кристал, камък, етерично масло, билка и съответно мантра. При проблем ние можем сами да възвърнем енергийното си равновесие чрез медитация, като концентрираме мисълта си в областта на съответната чакра, където чувстваме неразположение и визуализираме цвета и (тъй като всяка чакра се свързва и с определен цвят), повтаряйки мантрата й. Чакрите са като цветни батерии: когато са заредени, ние сме здрави и във вътрешна хармония. Ако някоя “батерия" се изтощи, цялата ни система спада и като резултат възниква заболяване.Цветотерапията, ароматерапията, както и носенето на определен вид кристал може да ни помогне в такъв случай. Честотите, свързани с всеки цвят на спектъра, съответстват на честотата на енергията на всяка от чакрите. Цветът може да се използва за активиране на цялата ни система или само на отделни чакри.


11:30часа

 ЗАЛА II
Жана Токова
Жана Токова - представител на международна компания, която разработва, произвежда и разпространява продукти в най-бързо развиващата се индустрия – здраве и уелнес; майка на две деца и бивш финансов мениджър в частна компания. Жана вече пета година развива собствен бизнес в сътрудничество с компанията Форевър Ливинг, най-големият производител на алое вера в света, като консултант по здраве, лектор и ментор.

Грижа за чревното здраве

Когато червата ни са увредени, организмът ни не усвоява напълно полезните вещества от храната, клетките гладуват, тялото ни започва да страда от хранителни дефицити, задействат се хронични възпалителни процеси и може да се стигне до сериозни здравословни проблеми. Още Хипократ ни е завещал, „че всички болести започват от червата". Добрата новина е, че възстановяването и поддържането на чревното здраве е възможно, не е трудно и се свежда до промяна в начина на хранене чрез приемане на подходящи и подкрепящи храни, както и спиране на храните, които причиняват възпаление. Постигнеш ли чревен баланс – ще решиш много здравословни проблеми, ще се радваш на чиста кожа, ще имаш много енергия и дори ще постигнеш трайно желаната фигура.



ЗАЛА III
Ана - Мария Валканова
Ана-Мария Вълканова е немски възпитаник по икономика и финанси, производител на здравословен продукт Wildvitalic – Био сурови крекери.






Виталност и красота, метаболизъм и хубава фигура, природни методи против стареене. 










13:00часа

 ЗАЛА I
Десислава Радичкова
Десислава Радичкова е завършила УНСС, израснала в семейство на лекари. Работила в търговската, банковата, финансовата, консултантската сфера, участвала в различни проекти, свързани с инфраструктурно строителство, строителен надзор, нестандартни маркетингови кампании, информационни технологии, сателитен интернет и много други. Най-новият проект, по който в момента работи, е истинско предизвикателство за нея, насочен e към ЗДРАВЕТО на човека. Представлява испанската компания Ligna Diet Pharma, която е лаборатория по хранене, създадена от лекари, фармацевти, специалисти по хранене и диетология.

Наднорменото тегло и затлъстяването са основен световен здравословен проблем.Нашата цел е да Ви помогнем да постигнете здравословно тегло и да го поддържате във времето, като Ви предоставим нашите техники за хранително превъзпитание.

ПРИНЦИПИ НА МЕТОДА ESSENTIAL DIETТова е една нормобелтъчна диета, която се основава на:Консумиране на протеини с висока биологична стойност, като се избягва загубата на мускулна маса.Прием на зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати, което подпомага чревния транзит.Минимален прием на мазнини и въглехидрати, което води до адекватна загуба на тегло, консумирайки собствените си мастни натрупвания в организма.Постепенно въвеждане отново на всички храни чрез програма на хранително превъзпитание и насоки за физически упражнения. Целта е да се придобият здравословни навици, които ще Ви помогнат да поддържате теглото за дълъг период.






ЗАЛА II
Ева Василева
Ева Василева  е завършила висшето си образование  в УННС с две специалности "Аграрна икономика" и "Финанси, счетоводство и контрол". Над дванадесет години успешно се реализира  в различни области на рекламата, като маркетинг мениджър, изпълнителен директор и собственик. Преминавайки през бурите на собственото си битие и през ролите на съпруга и майка, преди шест години започва своят път в психотерапията в областта на Неорайхианската  аналитична школа. Полезните практики и натрупаният опит я превръщат във важна част от екипа на център за съзряване и израстване - "У ДОМА", където работи активно в групови терапевтични практики в областта на хранителните разстройства .






Анорексия невроза, Булимия невроза, Хиперфагия /прекалена консумация на храна водеща до затлъстяване / и Рертрофлексия /прекомерен фокус върху здравословното хранене/. Социалната значимост на хранителните разстройства, скритите страни на този проблем и тайната около него. Болката, която съпровожда процеса на формиране на невротичното поведение и огромното количество време и енергия, които краде на засегнатите момичета, най-често страдащи от този проблем, както и на техните близки. Начините за справяне и пътя към здравето и радостта от живота.









 ЗАЛА III
Валелнтин Благоев
Още в най-ранното си детство, Валентин Благоев се докосва до магията. Знанията се наслагват и чрез Митко Крестев - управител на музея в Рилския манастир, който му разкрива нехристянските тайни на манастира. Юмейхо пък Валентин практикува от 10 години и когато започва да работи професионално с пациенти, чрез съвкупността от натрупаните знания в двете сфери успява да усеща и разбира генезиса на проблемите им. Гостът твърди, че в света на причинно-следствени връзки е необходима по-особена методика за действие, като един от тях е Кабалистичната Магия. Негови учители по Юмейхо са Лука и Ига Сорин, също и учители от руската школа - Ая, Западния Шаман, Александър, има и познания в Езотериката. Валентин е изнасял лекции и е работил както в България, така и в Русия, Израел, Гърция, Германия и Италия.

Симетрия на тялото и душата. Практики за възрастни Част 1.  



14:00часа

 ЗАЛА I
Красимира Кирчева
Красимира Кирчева е астролог - консултира и преподава от 2006 година насам. Следва принципите на психологическата астрология - „Познавайки и променяйки себе си, променям съдбата и живота си". Краси работи в екип с терапевти за провеждане на ефектите от осъзнаванията от хороскопа през емоционалното ниво чак до нивото на реалността. Има своя частна област в астрологията – троичен символен анализ на вълшебните приказки.

Първа помощ с астрологията:
Как да неутрализираме трудните ситуации и да излезем сухи от водата като дадем неутрални или дори позитивни имена на враговете и трудностите си. Как да ги заобичаме най-накрая за да придобием сила и власт над живота си.


ЗАЛА II
Ивайло Минков
Ивайло Минков е учил в ТУ-София и НБУ, специалист слухови апарати и системи, също така мениджър продажби - Център за слуха Фонио.



- как чуваме и органа на ухото
- намален слух в световен аспект и в България, социално и икономическо влияние
- рискови фактори
- превенция и профилактични прегледи

 









ЗАЛА III
Нели Янева
Heли Янeвa е aлтpyиcтичнa нaтypa,oбичaщa живoтa ,вяpвaщa в дoбpoтo,иcтинaтa и свeтлинaтa. Oт 17 гoдини paбoти в cфepaтa нa здpaвeoпaзвaнeтo,нo нecбъднaтaтa и oт дeтcтвoтo мeчтa дa cтaне лeĸap я e вoдилa ĸъм вce нoви и нoви xopизoнти.Търсила е aлтepнaтивни нaчини дa пoмaгaм нa xopaтa и дa paзвивa ceбe cи! Започнала е с цветните есенции на д-р Бах преди 8 години.Една от най-нежните и холистични терапии.Към настоящия момент се радва на успешна практика. Ще Ви запознае с цветните есенции и ще сподели с Вас много случаи от своята практика.

Бахова терапия

Защо Бахова терапия? Защото дава удивителни резултати по много фин начин, като не вреди, а само помага. Защото работи в дълбочина, откриват се и се лекуват „дълбоко засекретени” модели и блокажи. Защото цветните есенции са нашите „нежни помощници“ при отглеждането на децата ни,по време на бременност,през пуберитета,по време на емоционални травми ,климакс,в екстремни ситуации,когато изпитваме страх,чувство на вина, липсва ни увереност. Трима от присъстващите ще получат своите лични комбинации като подарък.  


15:00часа

 ЗАЛА I
Бойка Каламанова
Елементът Дърво от китайския даоизъм



Дао – всички предмети, одушевени и неодушевени следват своя вътрешен глас. Дао може да се преведе и като Път. Ако следваме своя път и се вслушваме във вътрешния си глас, ще проумеем каква е същността ни и кое ни влияе добре – при всеки е различно. Смущения и болести се появяват там, където нещата не следват своето Дао.














ЗАЛА II
Деница Андонова
 Деница Андонова е холистичен консултант, занимава се с клетъчно хранене, изготвяне на здравословни хранителни режими, енергиен баланс с метода кинезиология и емоционален баланс чрез Австралийски цветни есенции.

Клетъчно хранене –това е изготвяне на холистичен хранителен стил и начин на живот, съобразен с индивидуалните предпочитания и цели.















ЗАЛА III
Нели Топалова
Нели Топалова е актриса. Снимала се е в култови bg-филми като "Вилна зона", "Дело №205/1913 г.", "Деца играят вън","Копнежи по белия път", "Закъсняло пълнолуние", "Голямото нощно къпане. Позната е и като "глас" на много героини в известни тв-сериали – особено на Лин в "Алф". Била е водеща на десетки концерти, модни дефилета и светски събития преди и след "нежната революция", включително и на Мелодия на годината и "Златният Орфей". От 10 години е запленена от идеята за превенция на здравето и е помогнала на много близки и приятели да се чувстват и изглеждат добре.

Не можеш да промениш миналото си,
Но можеш да промениш бъдещето си!

Според много лекари и натуропати, 90% от болестите в съвременния свят се дължат на замърсяване на дебелото черво.Обикновено, на четиридесет годишна възраст, дебелото черво се запушва с фекални камъни. То се разтяга, изкривява и измества други коремни органи от техните места. Тези органи се оказват като потопени във фекална кошница, в тях се натрупват слуз и токсини и за тяхното нормално действие не може и дума да става.

За нормалния живот на чревните микроорганизми се изисква определена среда – слаба кисела среда и диетични фибри. В повечето случаи в червата на хората започва процес на гниене и ферментация.
Втори, не по - маловажен елемент за доброто здраве , е алкално-киселинният баланс на организма
И понеже няма жена, която през пролетта да не се поглежда критично в огледалото - ще поговорим и за метаболизма,ще направим измервания с анализатор ТАНИТА за вземането на правилни решения за препоръчителна физическа активност и балансирано хранене, ще научите как да отслабнем без йо-йо ефект и как да се погрижим за красотата... отвътре-навън!





16:00часа

ЗАЛА I 
Практика
"Здравословният начин на живот – отговорите са в нас" (колективна дискусия с модератор)

Повечето от нас са посещавали различни фестивали, семинари, тренинги и ателиета посветени на здравето, щастието и личностното развитие. Участвайки в тях, ние обикновено очакваме да чуем знаещи хора, които да ни кажат ценни неща за това как можем да бъдем по-здрави, витални, щастливи, пълноценни. Често обаче откриваме за себе си, че най-удовлетворени от подобни събития сме се чувствали, когато сме успявали да открием мъдростта вътре в себе си, да имаме своите уникални преживявания, да общуваме с хора, които са различни, но с които имаме и общи неща, да се почувстваме част от едно по-голямо пъстро цяло. Именно затова във "Фестивала на здравето" сме предвидили и провеждането на колективна дискусия, посветена на здравословния начин на живот. В нея всеки един от нас ще има възможност да бъде активен и равностоен участник в случването на взаимнообогатяващо взаимодействие, да изрази мнението си и да чуе различни гледни точки по теми, които толкова живо ни интересуват – за предизвикателствата пред здравето на съвременния човек, за това как да се ориентираме в различните мнения и съвети по въпроса, за това как избираме!



 
ЗАЛА II
Вирджиния Калчева
Вирджиния Калчева,
юрист по образование и езотерик по душа. За себе си казва, че е в този свят, но не е от него. Познава, обича и владее силата си. Вярва, че ние нямаме нужда от новооткрити “истини”, а само от повей, който да ни заведе до мястото, на което да си спомним това, което вече знаем ! Да намерим храма си и да се настаним удобно в него. Работи с питагорова нумерология и ангелска терапия.


"Благодат, хармония, изящество с архангел Ханиел".






Тя е магнетична, а енергията й покоряваща. Името й означава "Радостта на Бог", „Милостта на Бог“ или „Божията благодат". Най-хубавите неща в живота ни - красота, емоционално здраве, любов, интуиция, щастие, удоволствие и хармония са под нейното покровителство. Тясно свързана е с лунните цикли и покровителства Венера. Чистата и красива любов на архангел Ханиел е наистина необикновено преживяване, което веднъж усетили, ще разпознавате винаги, когато тя е около вас. Заповядайте, ако искате да се свържете с магнетизма й след това да го предадете във всичко около вас. Заедно с нея ще разкриваме богатството на нашия вътрешен свят и неговото изразяване на вън. Архангел Ханиел е тясно свързана с астрологията още от времето на Вавилон, с Таро четенето , както и с древната, забравена мъдрост на естественото лечение. Няма друг архангел, който така да добре да ни води, когато се отнася за пълноценно изживяни романтични връзки, особено ако те са кармични. Ще говорим за ситуациите, които тя може да „излекува“, как да се свързвате с нея и как да разпознавате присъствието й. Ще разберете с кои числа в нумерологичните ви карти и зодиакални знаци работи тя най-добре. А в края на срещата ни всеки един от вас ще получи лично послание от ангелския свят.



ЗАЛА III
Д-р Мария Русинова
Д-р Мария Русинова е специалист по „Хранене и Диететика“. Понастоящем - директор на Комплекс по детско хранене с Банка за майчина кърма. Консултант на известния френски метод за редукция на теглото под медицински контрол “Еurodiet България” Член на Бългърски лекарски съюз, Българското научно дружество по хранене и диететика и на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания „Акад. Ташо Ташев”, член на Българската медицинска хомеопатична организация .
Хранене по време на бременност

Храненето е от основно значение за благополучното развитие на плода и раждането на здраво бебе, както и за запазване на здравето на майката. Небалансираното хранене –както недоимъчното , така и свръх храненето могат да окажат неблагоприятен ефект върху здравето на бременните, развитието на плода, раждането на здраво и доносено бебе и да доведат до повишен риск от редица заболявания в зряла възраст.

Наддаване на тегло. Увеличени потребности от енергия. Здравен риск свързан с прекомерно качване на тегло по време на бременност. Здравен риск свързан с поднормено тегло по време на бременност. Препоръки при жени със склонност към затлъстяване. Потребностите от белтък, въглехидрати, мазнини, витамини, минерали. Бременност и вегетарианство. Прееклампсия. Гестационен диабет. Физиологични отоци. Здравни проблеми свързани с храненето –вкус и апетит ,гадене и повръщане, киселини, запек, и др. Вкус и апетит. Препоръки за хранене при гадене и повръщане,гастроезофагеален рефлукс и езофагит,диспепсия /запек/. Рискове свързани с тютюнопушене и с употреба на алкохол и кофеин по време на бременност. Рискове свързани с хранителни токсикоифеции.


17:00часа


 ЗАЛА II
Ирина Кирякова
Ирина Кирякова – Завършва Софийски Университет и специализира в различни направления и терапевтични школи. Щастливо омъжена от 20 години. Гещалт терапевт и координатор обучение към първия в БългарияИнститут по Гещалт Терапия. Базов треньор по Позитивна Транскултурална Психотерапия. Индивидуален и фамилен терапевт от 16 години на частна практика. Автор на книгата „Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието.“

Анотация корените на вдъхновението Каква е тайната да живеем пълноценно и да съхраним детския ентусиазъм в ежедневието ни. Как да пробудим сетивата си и с какво да ги нахраним, за да се чувстваме щастливи. Кое ни докосва, какво ни придвижва и развива. Вдъхновения живот е здравия живот. Нека заедно се заредим и подготвим за приключението, което ни предстои в житейския път напред. Нека живеем, разпознавайки чудесата, които са около нас!


ЗАЛА III
Трендафил Дамянов
Трендафил Дамянов е терапевт с 15 години опит в сферата на източните масажи като: китайски точков масаж,ток сен терапия, балийски масаж,ломи - ломи, ашиацу, Хендс-фри Тай,Чи-Ней-Цанг масаж на вътрешните органи,Тантра терапия и т.н.

Тантра - метафизична наука за човешката еволюция и път за духовно развитите. Тантра означава също разширяване на съзнанието. Обикновеното съзнание е в състояние на полусън, то е затворено в пашкул с повече или по-малко плътни стени,и този пашкул е егото, аз-ът. Той е като зърно, чиято обвивка може да падне, за да остави онова, което е заложено в него, да покълне, да се развие и разцъфти. Гост лектор Елена Бочева, съосновател на БАТ.


























Коментари

Популярни публикации от този блог

ПРОГРАМА 13ти МАЙ

"Здраве и красота" в Ellinor's House